Sunday, June 3, 2007

Harira

Den marokkanske nasjonalsuppen har mange varianter, dette er én måte å lage den på. Dette er nok til to personer.

  • 1 boks hele tomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 1 selleristang, skivet
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts kanel
  • salt
  • 1 laurbærblad
  • en drøy neve fersk koriander, hakket
  • 7,5 dl buljong
  • 1 boks kikerter
  • 1 dl linser
  • 50 g risvermicelli (eller annen tynn pasta)

Tøm saften ut av tomatboksen og mos de hele tomatene med blender. Sett til side.

Varm oljen i en kjele. Sauter løk og selleri over middels varme i 5 min eller til de er myke. Ha oppi krydder og rør rundt. Ha oppi tomatmiksen, laurbærbladet og en klype salt, la småkoke i 5 min. Ha oppi alle de andre ingrediensene bortsett fra vermicellien. La koke opp, skru ned varmen til lav og la småkoke under lokk i en halv time eller til linsene er møre. Smak og ha eventuelt oppi mer salt. Brekk vermicellien i korte (4-5 cm) biter og ha oppi. La stå i ytterligere 5 min eller til vermicellien er gjennomkokt.

Server med fersk koriander oppå.

No comments: