Den marokkanske nasjonalsuppen har mange varianter, dette er én måte å lage den på. Dette er nok til to personer.
- 1 boks hele tomater
- 1 ss olivenolje
- 1/2 løk, hakket
- 1 selleristang, skivet
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts pepper
- 1/4 ts kanel
- salt
- 1 laurbærblad
- en drøy neve fersk koriander, hakket
- 7,5 dl buljong
- 1 boks kikerter
- 1 dl linser
- 50 g risvermicelli (eller annen tynn pasta)
Tøm saften ut av tomatboksen og mos de hele tomatene med blender. Sett til side.
Varm oljen i en kjele. Sauter løk og selleri over middels varme i 5 min eller til de er myke. Ha oppi krydder og rør rundt. Ha oppi tomatmiksen, laurbærbladet og en klype salt, la småkoke i 5 min. Ha oppi alle de andre ingrediensene bortsett fra vermicellien. La koke opp, skru ned varmen til lav og la småkoke under lokk i en halv time eller til linsene er møre. Smak og ha eventuelt oppi mer salt. Brekk vermicellien i korte (4-5 cm) biter og ha oppi. La stå i ytterligere 5 min eller til vermicellien er gjennomkokt.
Server med fersk koriander oppå.
No comments:
Post a Comment