Pizza er blitt standardmat her til lands, og bra er det. Men for ofte besudler nordmenn pizzaens gode navn ved å kjøpe en billig papprunding med kjemiske tomater og dyreavfall på og våge å kalle det mat. Absurd! Hvis du ikke har råd til å dra til Napoli er det beste helt klart å mekke din egen. De færreste av oss har vedovner for den autentiske, røykaktige smaken, men de som er opptatt av detaljene kan investere i en pizzastein.
Min beste pizzadeig [1 pizza]
1/2 pakke tørrgjær
1,2 dl varmt vann
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1/2 ts salt
Løs opp gjæret i litt av vannet. Ha mel og salt i en bolle, bland i gjærblandingen og resten av vannet. Kna i rundt 10 min. Legg deigen i en ren bolle og spray den med olje. Dekk bollen og la deigen heve på et varmt sted i 1 1/2-2 timer. Deng den ned med neven og la deretter hvile i 10 min. Kjevle til en rund og flat leiv - jo tynnere, jo sprøere - og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Ha på fyll og bak i forvarmet ovn på 225' i et kvarters tid.
For ekstra gode kanter kan du pensle de med olivenolje før du setter pizzaen inn i ovnen.
Mine favorittfyll
Jeg bruker tomatsausbase og ostesaustopping eller tofuricotta på alle variantene.
Mafioso: saltede aubergineskiver stekt i olivenolje, paprikastriper, peanøtter.
Forest Families: champignon stekt i rosmarin og olivenolje, rå løkringer, sorte oliven.
Kowloon: hermetisk gluten ("mock chicken"), paprikastriper, vårløk, cashewnøtter.
Telemundo: Santa Maria vegetarisk tacofyll (tilberedt etter anvisningene på pakken), mais, paprikaterninger, tortillachips.
Wednesday, May 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment