Enkel og kjapp pannekakeoppskrift, nok til ca 5 pannekaker.
- 2,5 dl soyamelk
- 2,5 dl hvetemel
- 2 ss bakepulver
- 1 ss sukker
- en klype salt
Visp sammen ingrediensene. Dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst 30 min (dette tillater glutenet i melet å utvikle seg slik at pannekakene blir luftige og lette). Hvis røra virker for tykk ha oppi en skvett til med soyamelk. Hell med øse oppi varm, oljet stekepanne og vri panna rundt slik at du får en rund, tynn kake. Stek til overflaten begynner å se tørr ut og kantene krøller seg oppover, da kan du stikke en stekespade under kaka og flippe den rundt. Stek i 30 sek til på andre siden og legg på tallerken. Gjenta med resten av røra, hold de andre kakene dekket til servering.
Fyll med for eksempel jordbærskiver marinert i litt balsamicoeddik og sukker, eller sukker blandet med sitronsaft og finraspet sitronskall.
Jeg hadde tatt bilder men den overføringsdingsen min er blitt herpa, så her er et bilde fra The Thing istedet.
God appetitt!
EDIT: Oh my God, jeg hadde glemt å føre opp bakepulveret. Fikset nå. Prøv igjen hvis det gikk til helvete sist :B
No comments:
Post a Comment