Wednesday, May 23, 2007

Butikker i Oslo: Si JAsia til Asia

En av de beste tingene med å bo i Oslo er alle innvandrerbutikkene, som definitivt kan bidra til å gjøre kostholdet ditt mer variert og spennende. Jeg kommer sikkert til å skrive om flere av dem, men jeg begynner med to av favorittene mine, som har alt du trenger til et mer eller mindre autentisk asiatisk måltid.

Asia supermarked
Adresse: Trondheimsveien 43 (inngang i paralellgata)
Nærmeste T-bane: Carl Berners plass
Fine ting: Tofu (flere typer, rundt 13 kr), tempeh (rundt 25 kr), spennende grønnsaker, forskjellige typer drikker (soya, grass jelly), sauser, stekt gluten i flere varianter (mock chicken, mock pork etc, rundt 12 kr), super snacksavdeling (taiwanske kaker, veganske gelekopper, tørkede søtpoteter m.m.)

Dette supre stedet har en stor kjøleavdeling, nesten alltid spennende og smakfulle ferdigsnacks i kassa (riskaker, bønnegele, fylte rispakker) og ingredienser fra bl. a. Thailand, Kina og Korea. Bra sted å gjøre storinnkjøp av belgfrukter, ris o.l. Meget rimelige priser og romslig lokale. De har også en del kjøkkenutstyr som dampkokere av bambus, kinesisk bestikk og woker.


Japan Torget
Adresse: Arbos gate 4
Nærmeste T-Bane: Majorstuen
Fine ting: Shiratakinudler (nesten kaloriløse fibernudler), tørket sjøgress (det er SUNT!), furikake (riskrydder), diverse snacks og nøtter, riskjeks og selvfølgelig masse forskjellige nudeltyper og sushieffekter.

Du finner denne lille butikken rett utenfor Majorstuen katedralskole, i en sidegate fra Kirkeveien. I tillegg til masse spennende japansk mat har den lekre skjermer, nydelig porselen, kimonoer, riskokere og japansk lesestoff. Prismessig ligger den et hakk over andre asiatiske butikker, men har også et unikt utvalg.

No comments: