Jeg har dessuten prøvd å lage seitan, eller gluten som det heter her til lands. Jeg brukte den populære Seitan o'Greatness-oppskriften, men jeg byttet ut worchestershire-saus med ca en ts liquid smoke løst opp i vann, som gav en fin, pølseaktig smak. Og jeg hadde ikke allspice så det ble fivespice i stedet. Hvis du vil prøve selv tror jeg du må på Life for å finne glutenmel - var inne i en god del helsekoster før jeg endelig fant en pose der. Og du burde prøve, for den smaker helt FANTASTISK. Den funker både som pizzatopping og pålegg men smakene kommer best frem når du spiser den alene, med litt ketchup som dipp. Det eneste jeg angrer på er at jeg bakte den i langpanne i stedet for på rist - undersiden fikk en tykk, brent skorpe. Ellers fabelaktig.
Sunday, April 29, 2007
Ting jeg har laget i helga
Da jeg var omni pleide jeg å elske canneloni (store pastarør), enten fylt med ricotta og spinat eller kjøttdeig og erter, og så bakt i ovnen dekket av tomatsaus. Så jeg driver og eksperimenterer med å finne en helt vegetarisk erstatning som er like god. Siste forsøk var Spanakopita-fyllet fra Vegan With a Vengance (hovedingredienser er tofu og spinat). Syntes ikke det funket helt; fyllet var nydelig kaldt men smakte ikke så mye etter at det ble bakt. Back to the drawing board. Canneloni kan være litt vanskelig å få tak i, prøv en innvandrerbutikk hvis Meny og Rema ikke samarbeider.
Jeg har dessuten prøvd å lage seitan, eller gluten som det heter her til lands. Jeg brukte den populære Seitan o'Greatness-oppskriften, men jeg byttet ut worchestershire-saus med ca en ts liquid smoke løst opp i vann, som gav en fin, pølseaktig smak. Og jeg hadde ikke allspice så det ble fivespice i stedet. Hvis du vil prøve selv tror jeg du må på Life for å finne glutenmel - var inne i en god del helsekoster før jeg endelig fant en pose der. Og du burde prøve, for den smaker helt FANTASTISK. Den funker både som pizzatopping og pålegg men smakene kommer best frem når du spiser den alene, med litt ketchup som dipp. Det eneste jeg angrer på er at jeg bakte den i langpanne i stedet for på rist - undersiden fikk en tykk, brent skorpe. Ellers fabelaktig.
Jeg har dessuten prøvd å lage seitan, eller gluten som det heter her til lands. Jeg brukte den populære Seitan o'Greatness-oppskriften, men jeg byttet ut worchestershire-saus med ca en ts liquid smoke løst opp i vann, som gav en fin, pølseaktig smak. Og jeg hadde ikke allspice så det ble fivespice i stedet. Hvis du vil prøve selv tror jeg du må på Life for å finne glutenmel - var inne i en god del helsekoster før jeg endelig fant en pose der. Og du burde prøve, for den smaker helt FANTASTISK. Den funker både som pizzatopping og pålegg men smakene kommer best frem når du spiser den alene, med litt ketchup som dipp. Det eneste jeg angrer på er at jeg bakte den i langpanne i stedet for på rist - undersiden fikk en tykk, brent skorpe. Ellers fabelaktig.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment