Det er ingenting som en skikkelig god frokost til å starte dagen. Sånn til vanlig går det i havregrøt med syltetøy, men i helga tar jeg frem min favorittkokebok; Vegan With a Vengance, og lager et skikkelig fabelaktig måltid som jeg koser meg med mens jeg ser på morgentegnefilmene. Dette er to av favorittene mine, med noen modifikasjoner.
Arme riddere - Tørt brød skjært i skiver
- 2,5 dl rismelk
- 2 strøkne ss maisenna
- 4 toppede ss grammel
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts kardemomme
- Olje
Hell melken i en vid, grunn bolle. Bland inn maisennaen til den er helt oppløst. Bland in melet til det er mer eller mindre oppløst. Rør inn krydderet. Bløtlegg skivene i blandingen, de skal være bløte helt igjennom. Stek dem deretter på middels høy varme i et tynt lag olje, ca 2 min på hver side. Server med syltetøy.
Tofurøre [1 person]- 1 ss olivenolje
- 1/2 løk, hakket
- 3-4 store champignon, skjært i skiver
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 blokk tofu (ca 200 gram)
- 2 toppede ss bjäst
- Sitronsaft
Krydderblanding:- 1 ts spisskumin
- 1/2 ts timian, gnidd mellom fingrene
- 1/2 ts paprikapulver
- 1/4 ts gurkemeie
- 1/2 ts salt
Varm oljen i stekepanne. Sauter løken i noen minutter, ha oppi soppen og la den stå i noen minutter, og til sist hvitløken i et par minutter. Ha oppi krydderblandingen og rør rundt. Hvis det ser ut som om ting brenner seg fast, ha oppi litt vann. Klem så mye vann du klarer ut av tofuen med hendene over vasken, så bryter du den i store stykker og har oppi panna. Rør rundt, men ikke mos tofuen - det skal være biter. La den stå og putre i 15 minutter, rør rundt i blant og ha i vann hvis det ser tørt ut. Ha oppi litt sitronsaft (1-2 ts?). Ha oppi bjäst og bland godt. Server med en gang.
No comments:
Post a Comment