Friday, October 17, 2008

Så mange kule mennesker

Vel, dette har vært en rimelig halvhjertet VeganMoFo-uke fra min side, men heldigvis har de andre bloggerne som deltar vært like oppfinnsomme og produktive som vanlig. Så i dag tar jeg en nedtelling av mine topp fem engelske kjendis-vegetarianere og velger et måltid til hver av dem fra andre VeganMofo-poster som jeg tror de ville likt!

5. Alan Moore
Tegneserie-geniet bak The League of Extraordinary Gentlemen, V for Vendetta, Watchmen, Promethea, Voodoo og mange, mange flere titler. Moore er en ekte engelsk eksentriker som har studert magi (eh... på ordentlig), identifiserer seg som anarkist, er meget seksuelt umm frigjort - synd han aldri fikk møte prinsesse Diana, da kunne han virkelig vært vår moderne Rasputin. Hei, det høres ut som en bra ide til en tegneserie... Moore ser gjerne faretruende mager ut og han fortjener et stort måltid fra en dame som er like bad-ass som han, så jeg foreslår seitankoteletter med eple og ingefær fra VeganMoFo-skaper Isa i The Post Punk Kitchen.

4. Sir Ian McKellen
Å, sir Ian. Du er verdens beste skuespiller, du er utrolig morsom og hei, du var egentlig ganske foxy da du var ung (se The Scarlet Pimpernel for bevis). Vær min fabelaktige homofile engelske bestefar. Vi kan dra og shoppe litt på Bond street mens vi snakker om gutter og hvem som bør ryke ut på The X-Factor, så kan vi catche en eller annen matiné på The Donmar Warehouse Theatre (hvis noen kan få tak i billetter til en av produksjonene der, er det du) og så kan vi dra hjem til deg og lage kosemat - som gravy & biscuits fra Yeah, That "Vegan" Shit og se på Dancing With The Stars til du sovner. Det blir konge. (Han er dessuten den morsomste gjesteskuespilleren som har deltatt på Extras - FAKTUM!)

3. Joanna Lumley
Joanna er mest kjent i dag for sin feilfrie tolkning av Patsy Stone i den glimrende komiserien Absolutely Fabulous - et storrøykende, forfyllet monster mer eller mindre uten noen som helst positiv side. Og det er akkurat sånt som er morsomt, for pokker. Joanna er kul på mange måter - hun har sterke meninger og har blitt gjort narr av for det, men lar det ikke gå innover seg. Hun fortsetter å støtte Tibets frigjøring (og gjorde det lenge før Kina fikk OL) og mange andre menneskerettighettsaker, og hun er selvfølgelig en stor dyrevenn. Hun er dessuten født i India og har alltid hatt god kontakt med røttene sine, så jeg tror hun ville elsket disse løk-bahjiene fra The Heathen Vegan.

2. Kate Bush
Kate er en av yndlingsartistene mine noensinne - et ekte, musikalsk geni. (Jeg vil aldri gå lei av Never For Ever.) Faktisk lever musikken hennes og stemmen hennes så godt på egen hånd at det nesten er merkelig å tenke på at hun er et vanlig menneske med et vanlig liv. Men hun lever for mer enn kunsten og på åtti-tallet var vegetarisme en av kjepphestene hennes (se dette sjarmerende intervjuet med Delia Smith, hvor hun presenterer... um... skal vi si noe gammeldags vegetarmat). I dag er Kate mest opptatt med sønnen sin, Bertie. Travle mammaer må selvfølgelig lage mye rask, unge-vennlig mat - jeg foreslår disse mini-pizzaene fra No Whey, Jose!

1. Morrissey
Kom igjen. Kunne nummer en vært noen annen? Som andre som tør uttale seg om viktigere ting enn frisyrer og reality-TV har han tatt i mot mye kritikk, men aldri, aldri bøyd seg. Sparks har nylig gitt ut en sang som heter "Lighten Up Morrissey" hvor sangeren klager over at jenta han er forelska i sammenlikner han med Morrissey, som er urettferdig for det går jo ikke an å være så perfekt. "She won't dine out with me /No, she won't dine out /Since my t-bone steak is at fault /She won't dine out with me /No, she won't dine out /With a murderer passing salt". Morrissey har satt standardene våre høye i over 20 år, og for det fortjener han en stor skje og en bolle med disse tilslørte bondepikene fra Seitan Is My Motor.

3 comments:

Elin said...

:D DEFINITIVT!

Jen Treehugger said...

When I first went vegan (back in the day) Kate Bush was the only famous vegetarian I knew of. She rocked then and she still rocks now.
:)

Elin said...

Kate is so awesome! I love how she tried to inspire others to go veggie.