Så jeg kommer til å gjøre tematiserte uker gjennom resten av VeganMofo, og i dag er første dag av Hecho en Mexico-uka! Jepp, fem dager til ende med meksikansk mat. Himmelsk. Og først ut er det enkleste som omtrent går an å lage; nachips med salsa og guacamole. Og det er sånn cirka det beste også.
Det finnes ingen regler for å lage verken salsa eller guacamole, det er det jeg liker mest med dem. I bildet over brukte jeg:
Salsa (nok til 2-3 personer)
- 3 modne tomater, hakket
- 1/2 rødløk, hakket
- 3 chipotle-chilipeppere, hakket + noen skjeer av sausen de kom i*
- Saften fra 1/2 lime
- Salt og pepper etter smak
Den ble utrolig god. Men om man vil erstatte chipotle-pepperne med vanlig chilipepper og evt hive oppi fersk, hakket koriander hadde den fremdeles vært prima.
Guacamole (nok til 2-3 personer)
- En moden avokado
- Saften fra 1/2 lime
- Salt og pepper etter smak
Guacamole kan man virkelig leke seg med - man kan ha oppi litt chili, revet løk, hva man vil. Men for meg er det enkle det beste.
Server med lettsaltede nachochips og litt harry mariachi-musikk.
*Du kan få tak i chipotle-pepper bl.a. i den innvandrerbutikken i Byporten.

1 comment:
Meksikansk mat = fiesta i munnen :)
Post a Comment